Hjelper kommunikatører å navigere i et medielandskap stadig i endring
mai 27, 2011

5 gode grunner til å søkemotoroptimalisere dine pressemeldinger

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: PR-tips, SEO

Hvorfor skal man egentlig benytte seg av SEO? For å si det på en måte; du investerer ingenting, og har ubegrensede muligheter. Våre kunder har fri tilgang til vår nyhetsportal, Cisionwire. Ved å benytte denne nyhetsportalen kan du sende ut din pressemelding gratis, nå flere hundretusen brukere og øke salget. God ROI? Absolutt.

Vår tjeneste for utsendelse av pressemeldinger gjør nyhetene dine synlige for den målgruppen du ønsker å nå ut til. Verktøyet er ekstremt enkelt å bruke – send pressemeldingen, len deg tilbake og la CisionWire gjøre arbeidet for deg. Bloomberg, Reuters, Google News og Yahoo News vil også motta nyhetene dine ja. Til og med internasjonale, regionale og nasjonale redaksjoner får nyhetene dine. I tillegg gjør vår automatiske søkemotoroptimalisering at nyheten din havner øverst i søkemotorresultatene, noe som bidrar til å øke trafikken til din eller din kundes hjemmeside. Alt dette med bare noen få klikk.

Her har vi listet opp de fem viktigste fordelene ved å søkemotoroptimalisere din informasjon:

1.Flere besøkende på hjemmesiden din.
Inkluder en lenke i pressemeldingen som du sender til CisionWire. Det bidrar til å øke trafikken til hjemmesiden til. Med søkemotoroptimaliserte pressemeldinger øker sjansen for at nettopp din nyhet havner høyt oppe på resultatlistene for søkemotorer som Google og Yahoo.

2.Nå ut både i trykte, nettbaserte og sosiale medier.
CisionWires delingsfunksjon for sosiale medier gjør det enkelt for brukerne å spre nyheten din til deres Facebook-side, blogg, nettsted eller Twitter-konto. PR er imidlertid ikke effektivt med bare sosiale medier som kanal. CisionWire samarbeider derfor med anerkjente partnere som Reuters og Business Wire for å sikre at nyhetene dine også når trykte medier, TV og radio, samtidig som vår tjeneste for søkemotoroptimalisering sørger for at nyhetene spres på nettet.

3.Økt synlighet, økt salg.
CisionWires verktøy for utsendelse av pressemeldinger gjør nyhetene dine synlige og bidrar til flere potensielle kunder enn tidligere. Økt trafikk til hjemmesiden din ved hjelp av CisionWire genererer større salg av produkter og tjenester.

4.Ingen investering, men god avkastning.
Med CisionWire kan du sende pressemeldinger kostnadsfritt og nå hundretusenvis av potensielle kunder og interessenter, og dermed øke salget og styrker samtidig din totale synlighet online.

5.Permanent synlighet
Opprett et nyhetsarkiv der du kan arkivere pressemeldinger permanent. Arkivet er fullt søkbart og dermed tilgjengelig for journalister, bloggere og allmennheten. Et nyhetsarkiv på CisionWire forlenger levetiden til pressemeldinger.

mai 20, 2011

Har du prøvd å sende en sosial pressemelding?

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nyheter fra Cision, PR-tips, Sosiale medier

Social Media Release er neste generasjons pressemeldinger som samhandler med sosiale medier. Med en Social Media Release kan du presentere din informasjon på et nytt, interaktivt og en mer attraktiv måte med hjelp av bilder, filmer og sosiale medier.

Det som inngår mer konkret i en sosial pressemelding er:

  • Integrerte bilder og filmer fra Flickr og YouTube.
  • Mulighet til å dele informasjon ved å la besøkende tipse om din release på eksempelvis Twitter, Facebook og LinkedIn.
  • Kommentar- og diskusjonsmuligheter direkte i pressemeldingen.
  • Linker til relevant info.

Alle Social Media Releaser skreddersys og tilpasses til ens egen grafiske profil. Se noen kundeeksempler her;
Cloetta, Gardena, Tassimo.

februar 10, 2011

Beste tidspunkt å gå ut med presseinformasjon

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nyheter fra Cision, PR-tips
Vi som jobber på Cision får ofte spørsmål om hvilket tidspunkt som er best å sende ut informasjon til media på. Spørsmålene handler om hvilken tid på døgnet, hvilken dag og til og med når på året muligheten er størst til å få journalistenes oppmerksomhet. Dette er vanskelig å svare på med absolutt sikkerhet og naturligvis er innholdet i nyheten alltid det viktigeste, samt at du som PR-profesjonell har bygget opp gode relasjoner med de journalistene som dekker akkurat din bransje. Det finnes jo andre aspekter som kan være bra å tenke på når du planlegger til hvilken tid du skal sende ut dine nyheter på.

Gjennom å analysere hele feeden av tusentalls nyheter som firmaer, myndigheter og organisasjoner publiserer via Cision kan vi nå dele våre synspunkter på noen viktige tips for hvordan du når ut på best måte til mediene. 

1. Klokkeslettet for utsendelsen er viktig
De fleste pressemeldinger sendes ut mellom klokken ti og elleve på formiddagen. Om målet med nyheten er å få dagsaviser til å skrive om den, så er det klokt å sende ut tidligere, kanskje mellom klokken syv og åtte på morgenen. Årsaken er at de fleste report­ere i en avis allerede har bestemt hva de skal arbeide med senere på formiddagen. De har rett og slett kanskje ikke tid til din nyhet. Kun 3 prosent av alle pressemeldinger sendes ut mellom klokken syv og åtte på morgenen. For å nå ut i eksempelvis bransje­medier er ikke klokkeslettet så viktig. 

Pressemeldinger per døgn

2. Ukedagen er viktig
62 prosent av alle presseinformasjon sendes ut under ukens tre førsta dager. På lørdag og søndag sendes derimot kun 3 prosent av alle ukens pressemeldinger. Naturlig­vis er mange redaksjoner ubemannet under helgen men husk at de fleste dagsavisene kommer ut på mandager. Altså kan det være verdt en sjanse å sende ut en pressemelding på en søndag. Husk at spesialreportere ofte ikke jobber i helgen. 

3. Datoen for utsendelsen er viktig
Sommertørken er i høyeste grad virkelig når det gjelder firmanyheter. I de to siste ukene i juli og første uken i august publiseres kun en tredjedel så mange pressemeldinger som gjennomsnittet for øvrige året. Jul- og nyttårshelgen er en annen periode med færre nyheter. Er det da bra å utnytte dette for å lettere nå ut med sine nyheter? Svaret er at det kommer an på. Visse aviser har en lengre perioder uten utgivelser eller kommer ikke ut i det hele tatt i løpet av sommeren. Men for vanlig dagspresse kan det være verdt et forsøk. For å nå ut med rene firmanyheter kan det være bra å unngå de periodene under året da de fleste kvartalsrapporter publiseres.  

Pressemeldinger per uke

4. Følg nyhetsstrømmen
Disse tidspunktene på døgnet, hverdager og perioder under året som vår analyse viser er naturligvis åpenbare tommelfingeregler. For å nå ut best med en nyhet er det også viktig å følge nyhetsstrømmen for lignende nyheter. Drukner din nyhet i lignende rapporter akkurat nå? Eller er din nyhet et bra eksempel på noe som er aktuellt? 

5. Bilder, bildetekster, tagger!
En analyse av besøkelsesstatistiken på all pressein­formasjon som publiseres på CisionWire viser at bilder og tagger, etiketter, er veldig viktig for å få personer til å finne dine nyheter. Når man analyserer hva som skiller ut de hundre mest leste nyhetene på CisionWire vises det at de blant annet publiserer bilder fem ganger så ofte, samt at de anvender nesten dobbelt så mange tagger som øvrige pressemeldinger. 

6. Innholdet er selvsagt det viktigste
Naturligvis er det selve nyheten, innholdet i pressemeldingen, som til slutt avgjør om journa­listene kommer til å skrive om det eller ikke. 

Fakta om undersøkelsen:
Undersøkelsen bygger på titusentalls pressemeldinger som Cisions kunder har publisert på et års tid.
Besøksstatistikken har blitt generert med Google Analytics.
Statistikken over nyheter per time og per ukedag baseres på et årsgjenommsnitt. Les også mer på cisionwire.