Hjelper kommunikatører å navigere i et medielandskap stadig i endring
mars 22, 2011

Facelift for CisionPoint

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Pressemelding Cision, Øvrig

Det skjer en del på utviklingsfronten i Cision om dagen. CisionPoint går akkurat nå gjennom en større designforandring og vår forhåpning er at det kommer til å  bli både morsommere og enklere å jobbe i vårt PR-verktøy. I løpet av april forventes vi å gå live med oppdateringen, men allerede nå vil vi gi våre kunder mulighet til å titte på hvordan det kommer til å se ut.

Les mer og ta en sniktitt på det nye designet

Finn mediekontakter – Lag lister – håndter dine mediekontakter og lister i vår mediedatabase Plan

Presenter nyheter – velg kanaler og mediekontakter – søkemotoroptimer din informasjon og koble til sosiale medier –  publiser nyheter i Connect.

februar 10, 2011

Beste tidspunkt å gå ut med presseinformasjon

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nyheter fra Cision, PR-tips
Vi som jobber på Cision får ofte spørsmål om hvilket tidspunkt som er best å sende ut informasjon til media på. Spørsmålene handler om hvilken tid på døgnet, hvilken dag og til og med når på året muligheten er størst til å få journalistenes oppmerksomhet. Dette er vanskelig å svare på med absolutt sikkerhet og naturligvis er innholdet i nyheten alltid det viktigeste, samt at du som PR-profesjonell har bygget opp gode relasjoner med de journalistene som dekker akkurat din bransje. Det finnes jo andre aspekter som kan være bra å tenke på når du planlegger til hvilken tid du skal sende ut dine nyheter på.

Gjennom å analysere hele feeden av tusentalls nyheter som firmaer, myndigheter og organisasjoner publiserer via Cision kan vi nå dele våre synspunkter på noen viktige tips for hvordan du når ut på best måte til mediene. 

1. Klokkeslettet for utsendelsen er viktig
De fleste pressemeldinger sendes ut mellom klokken ti og elleve på formiddagen. Om målet med nyheten er å få dagsaviser til å skrive om den, så er det klokt å sende ut tidligere, kanskje mellom klokken syv og åtte på morgenen. Årsaken er at de fleste report­ere i en avis allerede har bestemt hva de skal arbeide med senere på formiddagen. De har rett og slett kanskje ikke tid til din nyhet. Kun 3 prosent av alle pressemeldinger sendes ut mellom klokken syv og åtte på morgenen. For å nå ut i eksempelvis bransje­medier er ikke klokkeslettet så viktig. 

Pressemeldinger per døgn

2. Ukedagen er viktig
62 prosent av alle presseinformasjon sendes ut under ukens tre førsta dager. På lørdag og søndag sendes derimot kun 3 prosent av alle ukens pressemeldinger. Naturlig­vis er mange redaksjoner ubemannet under helgen men husk at de fleste dagsavisene kommer ut på mandager. Altså kan det være verdt en sjanse å sende ut en pressemelding på en søndag. Husk at spesialreportere ofte ikke jobber i helgen. 

3. Datoen for utsendelsen er viktig
Sommertørken er i høyeste grad virkelig når det gjelder firmanyheter. I de to siste ukene i juli og første uken i august publiseres kun en tredjedel så mange pressemeldinger som gjennomsnittet for øvrige året. Jul- og nyttårshelgen er en annen periode med færre nyheter. Er det da bra å utnytte dette for å lettere nå ut med sine nyheter? Svaret er at det kommer an på. Visse aviser har en lengre perioder uten utgivelser eller kommer ikke ut i det hele tatt i løpet av sommeren. Men for vanlig dagspresse kan det være verdt et forsøk. For å nå ut med rene firmanyheter kan det være bra å unngå de periodene under året da de fleste kvartalsrapporter publiseres.  

Pressemeldinger per uke

4. Følg nyhetsstrømmen
Disse tidspunktene på døgnet, hverdager og perioder under året som vår analyse viser er naturligvis åpenbare tommelfingeregler. For å nå ut best med en nyhet er det også viktig å følge nyhetsstrømmen for lignende nyheter. Drukner din nyhet i lignende rapporter akkurat nå? Eller er din nyhet et bra eksempel på noe som er aktuellt? 

5. Bilder, bildetekster, tagger!
En analyse av besøkelsesstatistiken på all pressein­formasjon som publiseres på CisionWire viser at bilder og tagger, etiketter, er veldig viktig for å få personer til å finne dine nyheter. Når man analyserer hva som skiller ut de hundre mest leste nyhetene på CisionWire vises det at de blant annet publiserer bilder fem ganger så ofte, samt at de anvender nesten dobbelt så mange tagger som øvrige pressemeldinger. 

6. Innholdet er selvsagt det viktigste
Naturligvis er det selve nyheten, innholdet i pressemeldingen, som til slutt avgjør om journa­listene kommer til å skrive om det eller ikke. 

Fakta om undersøkelsen:
Undersøkelsen bygger på titusentalls pressemeldinger som Cisions kunder har publisert på et års tid.
Besøksstatistikken har blitt generert med Google Analytics.
Statistikken over nyheter per time og per ukedag baseres på et årsgjenommsnitt. Les også mer på cisionwire.