Hjelper kommunikatører å navigere i et medielandskap stadig i endring
oktober 31, 2011

Lansering av nye CisionWire

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester

Vi på Cision jobber stadig med å utvikle og forbedre våre tjenester. Nå har turen kommet til vår nyhetsportal CisionWire som idag har fått et helt nytt design og en rekke nye funksjoner.

Foruten et nytt design kommer du nå til å kunne legge inn eksterne feeds i deres presserom, få en bedre håndtering av all multimedia, legge til sitater i meldinger og hurtigfakta om din nyhet og mye, mye mer.

-Med nye CisionWire kan våre kunder enkelt skreddersy ett presserom med ett mer levende innhold som utnytter den sosiale webens muligheter, sier Magnus Thell, administrerende direktør i Cision Norden. Det nye designet har som mål å gjøre det enkelt for besøkeren å finne den viktigste informasjonen, samtidig som vi har valgt å løfte frem bilder og filmer for en forbedret brukeropplevelse. Videreutviklingen av CisionWire er ett viktig steg i prosesseringen av våre produkter og tjenester, sier Magnus Thell. Vi skal forstå hvilke behov som finnes og levere de skarpeste verktøyene for kommunikasjonsbransjen, og det syntes jeg at vi gjør med vårt PR-verktøy CisionPoint og med nye CisionWire.

Over 5 000 selskaper bruker idag CisionWire for å nå ut med sine nyheter til journalister, redaksjoner og direkte på internett. Lanseringen av nye CisionWire gjøres globalt, mens Sverige var først ut.

Muligheter i nye CisionWire:

– Kundene kan selv tilpasse sitt presserom med eksternt innhold fra eksempelvis blogger, Twitter og nyhetssiter.

– Løfte frem utvalgte sitater visuelt i pressemeldingen og på presserommets forside, for å tydeliggjøre viktig informasjon og gjøre det enklere for journalister.

– Publisering av hurtigfakta i forbindelse med pressemeldingen.

– Nytt design for en bedre brukeropplevelse med mer fokus på bilder og filmer.

– Støtte for publisering av eksempelvis nyhetsovervåkning eller blogginnhold i RSS-format.

Dette innebærer noen små forandringer i utsendelses-steget i Connect samt nye funksjoner du kan administrere i ditt presserom.
 
Klikk her for å lese vår Quickguide om hvordan du administrerer ditt presserom på CisionWire samt se hvilke nye funksjoner som har kommet i Connect. 
NB! For de som ikke er like komfortable med svensk, kan man alltids kontakte undertegnede for ytterligere informasjon.

oktober 7, 2011

Nye tider for Cision – starter med medieovervåkning igjen.

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester
I forrige uke var hele Cision Nordic samlet på Scandic Victoria Tower, et flunkende nytt 34-etasjes hotell på Kista, 20 minutter utenfor Stockholm. Anledningen var Kick-Off for fjerde kvartal, og nytt for dette kvartalets kick-off var et hyggelig tilskudd av 6 representanter fra Cision Finland, som nå også er innunder samme paraply som Cision Norge, med hovedkontor i Stockholm. Tervetuloa sinua! Velkommen skal dere være.

På nevnte kick-off, var det også en annen anledning for feiring. Årets største nyhet for oss i Cision, er at vi nå igjen skal begynne med medieovervåkning og analysetjenester! Back in business med andre ord. For de som kjenner til oss var dette noe vi jobbet med tidligere også. Det betyr at vi nå tilbyr et alt-i-ett verktøy, endelig.
Dette er utrolig spennende tjenester, spesielt med tanke på at mediehverdagen blir mer og mer digital og til mange grader mer uoversiktelig, så kan vårt nye verktøy virkelig hjelpe til her. Forskjellen på nå og før, er at nå kommer vi til å satse fullstendig digitalt. Vi kommer til å overvåke sosiale medier som Facebook, Twitter, Youtube og blogger, samt lokale og globale internettkilder. Disse tjenestene har blitt utviklet i løpet av de siste 5 årene, med hovedsete i USA. Vi ser veldig frem til å ta fatt på oppgavene!

I Sverige var lanseringsdatoen for Monitor&Analyse tirsdag 4.oktober, les mer i pressemeldingen som gikk ut da. I Norge kommer vi til å lansere dette i løpet av høsten. To be announced. Og vi vil da også komme med mye mer informasjon om disse spennende tjenestene, så det er bare å følge med! For de som er genuint interesserte kan dere lese mer om hva mediene i Sverige skrev i Dagens Media, Dagens Opinion og Resumé om lanseringen vår.

Vi lanserte forøvrig denne nyheten i samband med et seminar, i regi av Cision og LinkedIn.  Det var stor interesse rundt dette og det møtte opp over 300 personer. Det er stas! 

Litt fakta om medieovervåkning- og analysetjenestene i CisionPoint:

– Overvåker det som er skrevet i mer enn 50 000 redaksjonelle, lokale og
globale internettressurser og sosiale medier som blogger, Twitter, Facebook og Youtube.

– Tjenesten er integrert med øvrige tjenester i CisionPoint. Dette betyr at du kan finne kontaktinformasjon til over 1 million kontakter, sende og publisere nyheter, samt medieovervåke og analysere i et og samme PR-verktøy.

– Takket være at alle alle tjenestene er integrert i CisionPoint blir det mulig å få tilgang til en helt ny funksjonalitet som gjør det enklere å nå ut med sine nyheter. For eksempel kan brukere få kontaktinformasjon til journalister, bloggere og opinionsdannere som skriver om det varemerket du velger å overvåke. Brukerne er senere i stand til å legge dem til sine distribusjonslister og legg dem til sine egne nettverk.

– Analysetjenesten gir en grafisk og visuell oversikt over mediebilde, og kan også brukes som grunnlag for avanserte medieanalyser, inkludert PR verdi, tonalitet og geografisk spredning. Dessuten kan du lage skreddersydde medierapporter som man kan sendetil for eksempel ledelsen, ansatte og kunder.

 Noen bilder fra vårt Kick-Off på Kista:

april 13, 2011

Derfor behøver PR-konsulenter en mediedatabase

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester

På fredag fikk vår mediedatabase Plan et helt ny design med bedre utviklede funksjoner. Cisions mediedatabase inneholder nesten 1 million mediekontakter, redaksjoner og oppdateres omtrent 18.000 ganger om dagen for å forsikre at kunden alltid får aktuell informasjon. Vi er stolte av å kunne presentere en betydelig penere og raskere mediedatabase å jobbe i.

Hvorfor er det viktig med en mediedatabase?

Vanligvis benytter våre kunder en kombinasjon av push og pull i sitt PR-arbeid. I en viss grad brukes søkemotoroptimerte CisionWire for å synliggjøre informasjon på Google og andre søkemotorer sånn at målgruppen selv finner frem til nyheten eller kan abonnere på den. I mediedatabasen gjør man søkninger og bygger målrettede  journalistlister som man siden kan sende til samtidig som informasjonen publiseres online og deles i sosiale medier.

Ved å sende på egne lister bestemmer DU hvilke personer du vil nå med din presseinformasjon. Du kan også følge opp dine presseutsendelser gjennom statistikk som viser hvilken journalist som har åpnet og lest din nyhet.

Her kommer noen av fordelene som du har tilgang til i Cisions mediedatabase:

  • Nå ut til hundretusentalls mediekontakter som er oppdelt per land, språk, opplag, emne eller målgruppe for å kunne identifisere bedre og nå journalister rundt om i verden.
  • Lær deg hvordan du skal formidle viktig informasjon til journalister ved å få tilgang til hvilke emner de dekker og hvordan de foretrekker å bli kontaktet.
  • Følg opp dine presseutsendelser gjennom statistikk som viser hvilken journalist som har åpnet og lest din nyhet.

Det finnes mange måter å jobbe med PR-utsendelser på og vi hjelper gjerne til om du vil vite mer om vår mediedatabase eller øvrige tjenester for vellykket nyhetspublisering. Pass også på å gå inn på vår side med support-videoer på hvordan man kan jobbe i mediedatabasen.

mars 17, 2011

Del nyheter på LinkedIn

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Sosiale medier, Øvrig

På fredag ​​slapp det sosiale forretningsnettverket LinkedIn nyheten om en ny funksjon som skal gjøre nyhetene mer tilgjengelig via en nyhetsfeed som er relatert til brukernes interesser og arbeidsområder. LinkedIn håper dermed å få mer lojale brukere som besøker siten oftere og blir lenger.

LinkedIn har nylig møtt konkurranse fra karrierenettverket BranchOut som er tilgjengelig via Facebook, så Linkedin sin mulighet til å overvåke nyhetskildene kan være viktig for brukernes fortsatt aktivitet på siten.

Det vil være enklere å dele oppdateringer med dine kontakter, og tjenesten innebærer også at du får de mest relevante oppdateringer basert på hva folk i ditt nettverk, leser og deler med hverandre akkurat nå.

Få mer informasjon om hvordan Linkedin sin nyhetstjeneste fungerer i videoen nedenfor