Hjelper kommunikatører å navigere i et medielandskap stadig i endring
juni 15, 2011

The Nordic IR Conference

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Investor Relations, Seminarer

I går stilte Cision mannssterke på den årlige nordiske IR konferansen. I år var det Norge sin tur til å avholde konferansen, og det hele tok plass på Holmenkollen Park Hotel. Oslo Børs og NIRF var arrangører, og Cision var med som sponsor. Det årlige arrangementet var det 13. i rekken, og er et utmerket sted for å holde seg oppdatert innenfor de siste Investor Relations-trendene, samt hovedfokuset for konferansen, networking. The Nordic IR Conference i år hadde mange internasjonale toppledere som talere, blant annet fra firmaer som SAS, Norges Bank Investment Managment og Royal Bank of Scotland for å nevne noen.

Konferansen varte hele dagen, etterfulgt av middag og besøk på Holmenkollen Skijump. Alt i alt et meget vellykket arrangement, og vi takker Oslo Børs og Norges Investor Relations Forening for en bra dag og ser frem til neste års konferanse. Se bilder fra dagen nedenfor:

april 1, 2011

Bruken av sosiale medier øker i finansbransjen

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Investor Relations

En fersk meningsmåling viste en kraftig økning i andelen av finansielle fagfolk i USA som bruker sosiale medier for forretningsformål. Nyhetsdekning og spredning av ulike rankings har vist seg å være de mest populære aktivitetene.

IR Web Report presenterer resultatet fra American Century Investments’ 2011 Financial Professionals Social Media Adoption Study som har betydning for bedriftens IR avdelinger fordi de viser at økonomiske rådgivere er mottakelige for å motta nyheter og informasjon gjennom sosiale medier.

Undersøkelsen, som ble utført på internett ved utgangen av fjoråret, oppdaget at 86% av respondentene har en kommersiell eller en personlig sosial-medie profil, en økning på 13% fra 1. kvartal 2010.

Omtrent 77% av de 303 respondentene sa at de i fremtiden planlegger å bruke sosiale medier til å overvåke, dele nyheter og kommentere, snarere enn som et salgsfremmende verktøy for sin egen virksomhet.

Det er verdt å merke seg at 17% av de som svarte bruker Facebook både personlige og profesjonelt, mens 48% bruker LinkedIn i jobbsammenheng.

Resultatene av denne studien er av stor betydning for finansnæringen, og anbefaler at IR-avdelinger som ikke enda bruker sosiale medier bør begynne å gjøre det for å ikke falle bakpå.
Cision var tidligere i våres arrangør av et seminar på Oslo Børs som handlet om nettopp dette, se slides her.

februar 22, 2011

Hva er aktuelt hos Cision akkurat nå?

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Seminarer, Sosiale medier

Vi i Cision fokuserer mer og mer på online synlighet, og dette gjelder ikke bare for PR byråer men også for børsnoterte selskaper, og informasjon som er IR-relatert. I den forbindelse så inviterer
vi til et frokostseminar Oslo Børs den 2.mars. På dette seminaret skal vi snakke om hvilke muligheter det sosiale medielandskapet gir, sett ut fra et IR-perspektiv. Hvordan benytter andre virksomheter seg av sosiale medier og hvordan ser landskapet ut?
Kom å hør på vår flinke venn og kollega Peter Einarsson, online corporate communication strategist, som kommer fra Eklips Digital Advisors – og har masse interessant å fortelle om. Vel møtt! I tillegg til linken over kan dere melde dere på her.

I mellomtiden så kan du lese mer om Cisions distribusjon av børsmeldinger og verktøy for sosiale medier. Så er jo blogger som kjent også definitivt i vinden om dagen. Cision har rangert de mest populære bloggene i Norge innenfor en rekke kategorier. Uavhengig om du er interessert i mote, fotball eller film – så anbefaler vi deg om å ta en titt på vår bloggtoppliste for å finne bloggen innenfor ditt interesseområde.