I forrige uke, Torsdag den 8.september 2011 inngikk Cision en samarbeidsavtale med PitchEngine, Inc. Pitch Engine er et amerikansk selskap, grunnlagt i 2009, som tilbyr et markedsledende publiseringsverktøy for sosiale medier. Ved å bruke PitchEngine softwareplattform kan bedrifter opprette og publisere informasjon som  firmanyheter, videoer og bilder som er optimalisert for sosiale medier og søkemotorer. Per dags dato har mer enn 45.000 varemerker brukt PitchEngines plattform, i USA og internasjonalt.

Samarbeidet mellom Cision og PitchEngine innebærer at PitchEngines publiseringsverktøy for sosiale medier vil bli integrert i vårt PR-verktøy CisionPoint. Fra høsten 2011, vil CisionPoint kunder kunne distribuere nyheter og annen informasjon direkte til PitchEngines websted, som har flere millioner besøkende årlig. Dermed vil Cisions kunder ha enda en kanal for å nå ut med sin informasjon direkte til forbrukerne. Videre vil Cision investere rundt 2 millioner i en minoritetsandel i PitchEngine for å ytterligere styrke samarbeidet.

«Samarbeidet med PitchEngine forsterker vårt tilbud innen sosiale medier for kommunikatører. Ved å integrere PitchEngines publiseringsverktøy i CisionPoint, forbedrer vi mulighetene for våre kunder å nå ut med et budskap som er optimalisert for sosiale medier. Gjennom vårt samarbeid med PitchEngine, bidrar vi også til en større integrasjon mellom PR, kommunikasjon og markedsføring, som på sikt bør øke Cisions markedspotensial betydelig, «sier Hans Gieskes, CEO i Cision.

Peter Granat, Cision president og COO presenterer samarbeidet sammen  med Jason Kintzler, grunnlegger av Pitch Engine:
http://youtu.be/x_qICl83ttY