Cision har intervjuet Lena Fidjestad, journalist studenten som står bak motebloggen, Elenita. Lenas blogg havnet som nummer 7 på listen over norges mest innflytelsesrike moteblogger, og hun forteller oss hvordan det hele startet.

Bloggen «Elenita» er kåret til en av de mest innflytelsesrike motebloggene i Norge. Hva er ingrediensene for å lykkes?

Det er vanskelig for meg å skulle svare på vegne av leserne, for det er nok flere grunner til at de ulike personene klikker inn på bloggen. Jeg tror likevel det har lønnet seg å spisse seg inn mot-, og holde seg til et tema. Leserne vet hva de kan forvente seg når de besøker «Elenita». I tillegg har jeg hele konsekvent valgt kvalitet fremfor kvantitet når det kommer til blogginnlegg. Jeg produserer det meste stoffet selv, så mye av det jeg publiserer er unikt for min blogg.

Når begynte du bloggen din, og hvor lang tid det tok å etablere den?

Jeg startet bloggen min i mai, 2008. På det tidspunktet var ikke blogghavet like stort, så det tok ikke lag tid før ballen rullet. I løpet av sommeren fikk jeg noen intervjuforespørsler og fikk delta på ulike prosjekter, samt at andre linket til meg via sine blogger. Etter det fikk jeg trofaste lesere som fulgte bloggen jevnlig.

Hva motiverte deg til å starte bloggen?

På det tidspunktet var jeg syk med ME, kronisk utmattelsessyndrom. Jeg hadde lite kontakt med omverdenen siden energien ikke strakk til. Mens jeg var syk leste jeg mange moteblogger med stor glede, og bestemte meg for å opprette en selv. Bloggen ble et slags «vindu» mot omverdenen, hvor jeg fikk utfolde meg kreativt, og komme i kontakt med andre mennesker.

Hvilke andre blogger innen mote leser du?  Er det en følelse av fellesskap?

Jeg leser ikke blogger like flittig nå som jeg gjorde tidligere. Likevel har jeg noen favoritter, som Angelica Blick, Northern Light, Vanillascented, Park & Cube og Amlul.com. Jeg har helt klart en følelse av fellesskap, bloggere imellom. Min oppfatning er at bloggerne støtter hverandre og backer hverandre opp. Jeg har fått venner og bekjente via bloggingen, både innenlands og internasjonalt, noe jeg setter veldig stor pris på.

Du har sosiale profiler på både Facebook og Twitter. Hvordan bruker du kanalene? Påvirker profilene dine hvordan du samler eller sprer nyheter?

Jeg har litt å gå på i forhold til bruk av de sosiale kanalene på «Elenita». I sommer blogget jeg for lokalavisa Fædrelandsvennen, og da var en del av jobben å promotere bloggen Sørlandsstil via Twitter og Facebook, ved å varsle nye innlegg, skrive statuser i ny og ne, samt gi smakebiter på innlegg som senere dukket opp på bloggen. Vi opprettet også egne album fra festivaler hvor folk kunne tagge seg selv i bildene. Sosiale medier gir muligheten til å tilnærme seg leseren på en ny måte, så det er klart at de påvirker informasjonsformidlingen. Internettbrukere blir stadig mer passive, og oppsøker i mindre grad sider enn tidligere, derfor er det viktig å være tilstede på- og hente dem inn fra plattformer hvor de befinner seg.

Til slutt, hvordan vil du bli pitchet til PR-folk? Hvilke feil kan PR folk begå når de kontakter deg?

Jeg tar alle henvendelser mer seriøst når de er rettet mot meg personlig enn generelle nyhetsbrev. En av de største feilene PR-folk begår i mine øyne er å foreslå samarbeid hvor jeg skal skrive om deres produkt mot en link tilbake fra deres side. Bloggen min er ikke en gratis reklamekanal. Jeg ønsker heller ikke å inngå forhåndsavtaler om å skrive om f.eks. produkter jeg mottar. For meg er det viktig å ta leseren på alvor, og kun skrive om ting jeg har testet og kan gå god for.