Hjelper kommunikatører å navigere i et medielandskap stadig i endring
februar 16, 2012

Cision legger til Pinterest på CisionWire

Av: Annica Sandberg
Kategorier: Nyheter fra Cision, Sosiale medier

Antall på sosiale nettverk vokser. Noen blir enromt populære, mens andre blir glemt bort. Noe som er kommet for å bli er Pinterest som fokuseres på bilder, enkelt sagt er det en blanding mellom flere andre sosiale medier som Flickr, Facebook, Twitter og Instagram.

 

Pinterest kom for drøyt to år siden, men har i den seneste tiden fått en god spredning og antallet på brukere øker enormt hver dag. Derfor kan Cision nå presentere Pin It-knappen på CisionWire, som gjør det mulig for å spre nyheter og bilder direkte fra presserommet til Pinterest.

 

Slik ser det ut på CisionWire. Det er mulighet for å pinne både hele nyheten og enslige bilder.

Pinterest er en plass der du som bruker kan samle dine interesser, tanker og ideer og dele dette med andre på din såkalte oppslagstavle.

Oppslagstavlen  er en form av kollasj som tydlig viser hva du har valgt til å dele med andre på et enkelt og lettvint måte. Det fins også mulighet for å kategorisere dine interesser og ha ulike oppslagstavler. For eksempel kan du planlegge ditt bryllup, vise produkter og dele dine beste oppskrifter på samme profil, men i ulike kategorier.

 

Her kan du se et eksempel på hvordan en profil ser ut.

 Du kan følge andre brukere, like innhold/bilder og lagre alt du liker på din oppslagstavle gjennom å klikke ”Pin it” som kan gjennomføres med Facebook Like-knapp. Det du pinner lagres og havner på din oppslagstavle for andre kan se, som igjen leder til en enrom spredning av bilder og nyheter. Pinterest driver mer trafikk i USA iforhold til selskapsnettsider og blogger enn hva YouTube, Google+ og LinkedIn gjør tilsammen. Som et selskap kan du for eksempel plublisere nyheter, oppdateringer eller bilder på nye pridukter som alle direkte linkes til ønsket webplass når noen ser på dem.

Se gjerne hva Fredrik Wass skriver om tjenesten. 

Les mer om Pinterest her.

 

oktober 31, 2011

Lansering av nye CisionWire

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester

Vi på Cision jobber stadig med å utvikle og forbedre våre tjenester. Nå har turen kommet til vår nyhetsportal CisionWire som idag har fått et helt nytt design og en rekke nye funksjoner.

Foruten et nytt design kommer du nå til å kunne legge inn eksterne feeds i deres presserom, få en bedre håndtering av all multimedia, legge til sitater i meldinger og hurtigfakta om din nyhet og mye, mye mer.

-Med nye CisionWire kan våre kunder enkelt skreddersy ett presserom med ett mer levende innhold som utnytter den sosiale webens muligheter, sier Magnus Thell, administrerende direktør i Cision Norden. Det nye designet har som mål å gjøre det enkelt for besøkeren å finne den viktigste informasjonen, samtidig som vi har valgt å løfte frem bilder og filmer for en forbedret brukeropplevelse. Videreutviklingen av CisionWire er ett viktig steg i prosesseringen av våre produkter og tjenester, sier Magnus Thell. Vi skal forstå hvilke behov som finnes og levere de skarpeste verktøyene for kommunikasjonsbransjen, og det syntes jeg at vi gjør med vårt PR-verktøy CisionPoint og med nye CisionWire.

Over 5 000 selskaper bruker idag CisionWire for å nå ut med sine nyheter til journalister, redaksjoner og direkte på internett. Lanseringen av nye CisionWire gjøres globalt, mens Sverige var først ut.

Muligheter i nye CisionWire:

– Kundene kan selv tilpasse sitt presserom med eksternt innhold fra eksempelvis blogger, Twitter og nyhetssiter.

– Løfte frem utvalgte sitater visuelt i pressemeldingen og på presserommets forside, for å tydeliggjøre viktig informasjon og gjøre det enklere for journalister.

– Publisering av hurtigfakta i forbindelse med pressemeldingen.

– Nytt design for en bedre brukeropplevelse med mer fokus på bilder og filmer.

– Støtte for publisering av eksempelvis nyhetsovervåkning eller blogginnhold i RSS-format.

Dette innebærer noen små forandringer i utsendelses-steget i Connect samt nye funksjoner du kan administrere i ditt presserom.
 
Klikk her for å lese vår Quickguide om hvordan du administrerer ditt presserom på CisionWire samt se hvilke nye funksjoner som har kommet i Connect. 
NB! For de som ikke er like komfortable med svensk, kan man alltids kontakte undertegnede for ytterligere informasjon.

august 15, 2011

Koble ditt presserom på Cisionwire til din Facebook Page

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester, PR-tips, Sosiale medier
At sosiale medier vokser så det suser har vel ikke unngått noen, flere og flere firmaer har innsett potensiale med å synes og kommunisere med sine kunder på blant annet Facebook.

Cisions kunder har siden en god stund tilbake hatt mulighet til å direktepublisere sine nyheter på sin Facebook-, Twitter- og LinkedIn side. Vi har nå tatt ytterligere et steg i utviklingen og laget en Facebook App som heter Newsroom. Dette innebærer at vi foruten publisering av nyheter på ”Facebook-veggen”, nå også kan gjenspeile hele ditt presserom fra CisionWire – direkte til din Facebook side.

Facebook App

Under fliken Newsroom vises den samlede nyhetsfeeden fra firmaets CisionWire -presserom og det innebærer at besøkeren enkelt kan finne selskapets nyheter på Facebook så godt som på CisionWire.

Ta en titt på instruksjonsfilmen og les vår raske guide for å se hvor enkelt du legger til App:en på din Facebook konto.

http://www.youtube.com/watch?v=qmfXezmj4RU&feature=player_embedded#at=21

mai 27, 2011

5 gode grunner til å søkemotoroptimalisere dine pressemeldinger

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: PR-tips, SEO

Hvorfor skal man egentlig benytte seg av SEO? For å si det på en måte; du investerer ingenting, og har ubegrensede muligheter. Våre kunder har fri tilgang til vår nyhetsportal, Cisionwire. Ved å benytte denne nyhetsportalen kan du sende ut din pressemelding gratis, nå flere hundretusen brukere og øke salget. God ROI? Absolutt.

Vår tjeneste for utsendelse av pressemeldinger gjør nyhetene dine synlige for den målgruppen du ønsker å nå ut til. Verktøyet er ekstremt enkelt å bruke – send pressemeldingen, len deg tilbake og la CisionWire gjøre arbeidet for deg. Bloomberg, Reuters, Google News og Yahoo News vil også motta nyhetene dine ja. Til og med internasjonale, regionale og nasjonale redaksjoner får nyhetene dine. I tillegg gjør vår automatiske søkemotoroptimalisering at nyheten din havner øverst i søkemotorresultatene, noe som bidrar til å øke trafikken til din eller din kundes hjemmeside. Alt dette med bare noen få klikk.

Her har vi listet opp de fem viktigste fordelene ved å søkemotoroptimalisere din informasjon:

1.Flere besøkende på hjemmesiden din.
Inkluder en lenke i pressemeldingen som du sender til CisionWire. Det bidrar til å øke trafikken til hjemmesiden til. Med søkemotoroptimaliserte pressemeldinger øker sjansen for at nettopp din nyhet havner høyt oppe på resultatlistene for søkemotorer som Google og Yahoo.

2.Nå ut både i trykte, nettbaserte og sosiale medier.
CisionWires delingsfunksjon for sosiale medier gjør det enkelt for brukerne å spre nyheten din til deres Facebook-side, blogg, nettsted eller Twitter-konto. PR er imidlertid ikke effektivt med bare sosiale medier som kanal. CisionWire samarbeider derfor med anerkjente partnere som Reuters og Business Wire for å sikre at nyhetene dine også når trykte medier, TV og radio, samtidig som vår tjeneste for søkemotoroptimalisering sørger for at nyhetene spres på nettet.

3.Økt synlighet, økt salg.
CisionWires verktøy for utsendelse av pressemeldinger gjør nyhetene dine synlige og bidrar til flere potensielle kunder enn tidligere. Økt trafikk til hjemmesiden din ved hjelp av CisionWire genererer større salg av produkter og tjenester.

4.Ingen investering, men god avkastning.
Med CisionWire kan du sende pressemeldinger kostnadsfritt og nå hundretusenvis av potensielle kunder og interessenter, og dermed øke salget og styrker samtidig din totale synlighet online.

5.Permanent synlighet
Opprett et nyhetsarkiv der du kan arkivere pressemeldinger permanent. Arkivet er fullt søkbart og dermed tilgjengelig for journalister, bloggere og allmennheten. Et nyhetsarkiv på CisionWire forlenger levetiden til pressemeldinger.

april 13, 2011

Derfor behøver PR-konsulenter en mediedatabase

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester

På fredag fikk vår mediedatabase Plan et helt ny design med bedre utviklede funksjoner. Cisions mediedatabase inneholder nesten 1 million mediekontakter, redaksjoner og oppdateres omtrent 18.000 ganger om dagen for å forsikre at kunden alltid får aktuell informasjon. Vi er stolte av å kunne presentere en betydelig penere og raskere mediedatabase å jobbe i.

Hvorfor er det viktig med en mediedatabase?

Vanligvis benytter våre kunder en kombinasjon av push og pull i sitt PR-arbeid. I en viss grad brukes søkemotoroptimerte CisionWire for å synliggjøre informasjon på Google og andre søkemotorer sånn at målgruppen selv finner frem til nyheten eller kan abonnere på den. I mediedatabasen gjør man søkninger og bygger målrettede  journalistlister som man siden kan sende til samtidig som informasjonen publiseres online og deles i sosiale medier.

Ved å sende på egne lister bestemmer DU hvilke personer du vil nå med din presseinformasjon. Du kan også følge opp dine presseutsendelser gjennom statistikk som viser hvilken journalist som har åpnet og lest din nyhet.

Her kommer noen av fordelene som du har tilgang til i Cisions mediedatabase:

  • Nå ut til hundretusentalls mediekontakter som er oppdelt per land, språk, opplag, emne eller målgruppe for å kunne identifisere bedre og nå journalister rundt om i verden.
  • Lær deg hvordan du skal formidle viktig informasjon til journalister ved å få tilgang til hvilke emner de dekker og hvordan de foretrekker å bli kontaktet.
  • Følg opp dine presseutsendelser gjennom statistikk som viser hvilken journalist som har åpnet og lest din nyhet.

Det finnes mange måter å jobbe med PR-utsendelser på og vi hjelper gjerne til om du vil vite mer om vår mediedatabase eller øvrige tjenester for vellykket nyhetspublisering. Pass også på å gå inn på vår side med support-videoer på hvordan man kan jobbe i mediedatabasen.