Hjelper kommunikatører å navigere i et medielandskap stadig i endring
oktober 31, 2011

Lansering av nye CisionWire

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester

Vi på Cision jobber stadig med å utvikle og forbedre våre tjenester. Nå har turen kommet til vår nyhetsportal CisionWire som idag har fått et helt nytt design og en rekke nye funksjoner.

Foruten et nytt design kommer du nå til å kunne legge inn eksterne feeds i deres presserom, få en bedre håndtering av all multimedia, legge til sitater i meldinger og hurtigfakta om din nyhet og mye, mye mer.

-Med nye CisionWire kan våre kunder enkelt skreddersy ett presserom med ett mer levende innhold som utnytter den sosiale webens muligheter, sier Magnus Thell, administrerende direktør i Cision Norden. Det nye designet har som mål å gjøre det enkelt for besøkeren å finne den viktigste informasjonen, samtidig som vi har valgt å løfte frem bilder og filmer for en forbedret brukeropplevelse. Videreutviklingen av CisionWire er ett viktig steg i prosesseringen av våre produkter og tjenester, sier Magnus Thell. Vi skal forstå hvilke behov som finnes og levere de skarpeste verktøyene for kommunikasjonsbransjen, og det syntes jeg at vi gjør med vårt PR-verktøy CisionPoint og med nye CisionWire.

Over 5 000 selskaper bruker idag CisionWire for å nå ut med sine nyheter til journalister, redaksjoner og direkte på internett. Lanseringen av nye CisionWire gjøres globalt, mens Sverige var først ut.

Muligheter i nye CisionWire:

– Kundene kan selv tilpasse sitt presserom med eksternt innhold fra eksempelvis blogger, Twitter og nyhetssiter.

– Løfte frem utvalgte sitater visuelt i pressemeldingen og på presserommets forside, for å tydeliggjøre viktig informasjon og gjøre det enklere for journalister.

– Publisering av hurtigfakta i forbindelse med pressemeldingen.

– Nytt design for en bedre brukeropplevelse med mer fokus på bilder og filmer.

– Støtte for publisering av eksempelvis nyhetsovervåkning eller blogginnhold i RSS-format.

Dette innebærer noen små forandringer i utsendelses-steget i Connect samt nye funksjoner du kan administrere i ditt presserom.
 
Klikk her for å lese vår Quickguide om hvordan du administrerer ditt presserom på CisionWire samt se hvilke nye funksjoner som har kommet i Connect. 
NB! For de som ikke er like komfortable med svensk, kan man alltids kontakte undertegnede for ytterligere informasjon.

oktober 7, 2011

Nye tider for Cision – starter med medieovervåkning igjen.

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester
I forrige uke var hele Cision Nordic samlet på Scandic Victoria Tower, et flunkende nytt 34-etasjes hotell på Kista, 20 minutter utenfor Stockholm. Anledningen var Kick-Off for fjerde kvartal, og nytt for dette kvartalets kick-off var et hyggelig tilskudd av 6 representanter fra Cision Finland, som nå også er innunder samme paraply som Cision Norge, med hovedkontor i Stockholm. Tervetuloa sinua! Velkommen skal dere være.

På nevnte kick-off, var det også en annen anledning for feiring. Årets største nyhet for oss i Cision, er at vi nå igjen skal begynne med medieovervåkning og analysetjenester! Back in business med andre ord. For de som kjenner til oss var dette noe vi jobbet med tidligere også. Det betyr at vi nå tilbyr et alt-i-ett verktøy, endelig.
Dette er utrolig spennende tjenester, spesielt med tanke på at mediehverdagen blir mer og mer digital og til mange grader mer uoversiktelig, så kan vårt nye verktøy virkelig hjelpe til her. Forskjellen på nå og før, er at nå kommer vi til å satse fullstendig digitalt. Vi kommer til å overvåke sosiale medier som Facebook, Twitter, Youtube og blogger, samt lokale og globale internettkilder. Disse tjenestene har blitt utviklet i løpet av de siste 5 årene, med hovedsete i USA. Vi ser veldig frem til å ta fatt på oppgavene!

I Sverige var lanseringsdatoen for Monitor&Analyse tirsdag 4.oktober, les mer i pressemeldingen som gikk ut da. I Norge kommer vi til å lansere dette i løpet av høsten. To be announced. Og vi vil da også komme med mye mer informasjon om disse spennende tjenestene, så det er bare å følge med! For de som er genuint interesserte kan dere lese mer om hva mediene i Sverige skrev i Dagens Media, Dagens Opinion og Resumé om lanseringen vår.

Vi lanserte forøvrig denne nyheten i samband med et seminar, i regi av Cision og LinkedIn.  Det var stor interesse rundt dette og det møtte opp over 300 personer. Det er stas! 

Litt fakta om medieovervåkning- og analysetjenestene i CisionPoint:

– Overvåker det som er skrevet i mer enn 50 000 redaksjonelle, lokale og
globale internettressurser og sosiale medier som blogger, Twitter, Facebook og Youtube.

– Tjenesten er integrert med øvrige tjenester i CisionPoint. Dette betyr at du kan finne kontaktinformasjon til over 1 million kontakter, sende og publisere nyheter, samt medieovervåke og analysere i et og samme PR-verktøy.

– Takket være at alle alle tjenestene er integrert i CisionPoint blir det mulig å få tilgang til en helt ny funksjonalitet som gjør det enklere å nå ut med sine nyheter. For eksempel kan brukere få kontaktinformasjon til journalister, bloggere og opinionsdannere som skriver om det varemerket du velger å overvåke. Brukerne er senere i stand til å legge dem til sine distribusjonslister og legg dem til sine egne nettverk.

– Analysetjenesten gir en grafisk og visuell oversikt over mediebilde, og kan også brukes som grunnlag for avanserte medieanalyser, inkludert PR verdi, tonalitet og geografisk spredning. Dessuten kan du lage skreddersydde medierapporter som man kan sendetil for eksempel ledelsen, ansatte og kunder.

 Noen bilder fra vårt Kick-Off på Kista:

mai 2, 2011

Topp 100 blogger om sosiale medier, internettmarkedsføring og SEO

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Bloggtoppen

Vår amerikanske blogg har nettopp sluppet en gedigen liste på 100 amerikanske toppblogger innen sosiale medier og internettmarkedsføring. 2011 er året der SEO-bloggerne kommer til å bli ennå sterkere og derfor er også disse inkludert i topprankingen!

Målingen baseres på fire målevariabler fra Compete.com: Gjennomsnittlig antall unike besøkere per måned (finnes i CisionPoint), gjennomsnittlig antall sidevisninger per måned per unik besøker, gjennomsnittlig tid (sekunder) per måned per unik besøker og gjenomsnittlig besøk per unik besøkere per måned. 

I Cisions mediedatabase finnes over 400 blogger som handler om sosiale medier, markedsføring på nettet og søkemotorer som helhet. Følgende liste skaleres ned til blogger som fremst  var orientert på sosiale medier, markedsføring på nettet og SEO. Deretter rangeres bloggerne etter Compete.com fire målevariabler.

Her er resultatet:

Rank Blog  
1 Social Media Examiner  
2 Ignite Social Media  
3 Mashable  
4 Search Engine Land  
5 SEOmoz Blog  
6 Local SEO Guide  
7 HubSpot Internet Marketing Blog  
8 Occam’s Razor  
9 ViperChill  
10 Find and Convert  
11 SEO Book.com  
12 Fathom SEO Search Engine Marketing Blog  
13 ChrisBrogan.com  
14 Seth Godin’s Blog  
15 Zac Johnson  
16 Outspoken Media  
17 Social Media Today  
18 Ogilvy PR 360 Digital Influence Blog  
19 Graywolf’s SEO Blog  
20 All Facebook  
21 ReveNews  
22 Conversation Marketing  
23 Online Marketing Blog  
24 Cape Cod SEO  
25 Six Pixels of Separation  
26 Vertical Measures  
27 kikolani.com  
28 SheGeeks  
29 Inside Facebook  
30 The Altimeter by Charlene Li  
31 SEO Chicks  
32 Marketing Pilgrim  
33 Convince & Convert  
34 Daily Blog Tips  
35 Bruce Clay Blog  
36 Small Business Search Marketing  
37 aimClear Blog  
38 Matt Cutt’s Blog  
39 Digital Podcast  
40 SEO 2.0  
41 Brian Solis  
42 digiday:DAILY  
43 Peter Shankman  
44 FreshNetworks Blog  
45 Social Media Explorer  
46 V3  
47 Online Fandom  
48 SocialMouths  
49 Internet Marketing with Matt Bacak  
50 PRSarahEvans  
51 britopian.com  
52 Successful Blog  
53 Web Strategy by Jeremiah Owyang  
54 Danny Brown  
55 Influential Marketing Blog  
56 Scobleizer  
57 TrisHusseyDotCom  
58 PR Squared  
59 Palmer Web Marketing Blog  
60 Creativity_Unbound  
61 MackCollier.com  
62 Journalistics  
63 Donna’s Promo Talk  
64 NoahBrier.com  
65 PR 2.0 Strategies  
66 Jaffe Juice  
67 The RKG Blog  
68 Jacob Morgan  
69 Marketing Profs Daily Fix  
70 Social Media Optimization  
71 Save the Media  
72 Logic + Emotion  
73 Winning the Web  
74 Hitwise  
75 Pingable  
76 Bruce MacVarish  
77 SocialText Blog  
78 SEO Smarty  
79 Conversation Agent  
80 The Marketing Technology Blog  
81 Enterprise Search Practice Blog  
82 NowSourcing  
83 PR Communications  
84 Affiliate Watcher  
85 Amplify Interactive SEM Blog  
86 The Social Media Marketing Blog  
87 CisionBlog  
88 Beth’s Blog  
89 What’s Next Blog  
90 Touchbase Blog  
91 iBlogMarketing  
92 Emergence Marketing  
93 Capture the Conversation  
94 Being Peter Kim  
95 Bill Hartzer  
96 Mannix Marketing Blog  
97 Supercool Creative  
98 Anil Dash’s Blog  
99 bub.blicio.us  
100 Broadcasting Brain  
101 PR at Sunrise  
102 The Proactive Report  
103 Regular Geek

Kikk gjerne på Cisions topp 10 liste over PR og kommunikasjon i Norge samt onlinemarkedsførings-blogger i UK, her kan du også følge bloggerne på Twitter

mars 22, 2011

Facelift for CisionPoint

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Pressemelding Cision, Øvrig

Det skjer en del på utviklingsfronten i Cision om dagen. CisionPoint går akkurat nå gjennom en større designforandring og vår forhåpning er at det kommer til å  bli både morsommere og enklere å jobbe i vårt PR-verktøy. I løpet av april forventes vi å gå live med oppdateringen, men allerede nå vil vi gi våre kunder mulighet til å titte på hvordan det kommer til å se ut.

Les mer og ta en sniktitt på det nye designet

Finn mediekontakter – Lag lister – håndter dine mediekontakter og lister i vår mediedatabase Plan

Presenter nyheter – velg kanaler og mediekontakter – søkemotoroptimer din informasjon og koble til sosiale medier –  publiser nyheter i Connect.