Hjelper kommunikatører å navigere i et medielandskap stadig i endring
mai 24, 2013

Cisions bloggtopp: Musikk

Av: Ingvild Vetrhus
Kategorier: Bloggtoppen

Cision har kåret Norges mest innflytelsesrike musikkblogger.

Foto: Karina Gytre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Norsk Musikk

2. Musikkbloggen

3. Furore i Harare

4. Øyvind Holen

5. Berekvam

6. Undrelyd

7. AnaMe

8. Indierekte

9. Benediktes musikkblogg

10. Helenes Home

 

februar 6, 2013

Historien bak suksessbloggen Elenita

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Bloggtoppen

Cision har intervjuet Lena Fidjestad, journalist studenten som står bak motebloggen, Elenita. Lenas blogg havnet som nummer 7 på listen over norges mest innflytelsesrike moteblogger, og hun forteller oss hvordan det hele startet.

Bloggen «Elenita» er kåret til en av de mest innflytelsesrike motebloggene i Norge. Hva er ingrediensene for å lykkes?

Det er vanskelig for meg å skulle svare på vegne av leserne, for det er nok flere grunner til at de ulike personene klikker inn på bloggen. Jeg tror likevel det har lønnet seg å spisse seg inn mot-, og holde seg til et tema. Leserne vet hva de kan forvente seg når de besøker «Elenita». I tillegg har jeg hele konsekvent valgt kvalitet fremfor kvantitet når det kommer til blogginnlegg. Jeg produserer det meste stoffet selv, så mye av det jeg publiserer er unikt for min blogg.

Når begynte du bloggen din, og hvor lang tid det tok å etablere den?

Jeg startet bloggen min i mai, 2008. På det tidspunktet var ikke blogghavet like stort, så det tok ikke lag tid før ballen rullet. I løpet av sommeren fikk jeg noen intervjuforespørsler og fikk delta på ulike prosjekter, samt at andre linket til meg via sine blogger. Etter det fikk jeg trofaste lesere som fulgte bloggen jevnlig.

Hva motiverte deg til å starte bloggen?

På det tidspunktet var jeg syk med ME, kronisk utmattelsessyndrom. Jeg hadde lite kontakt med omverdenen siden energien ikke strakk til. Mens jeg var syk leste jeg mange moteblogger med stor glede, og bestemte meg for å opprette en selv. Bloggen ble et slags «vindu» mot omverdenen, hvor jeg fikk utfolde meg kreativt, og komme i kontakt med andre mennesker.

Hvilke andre blogger innen mote leser du?  Er det en følelse av fellesskap?

Jeg leser ikke blogger like flittig nå som jeg gjorde tidligere. Likevel har jeg noen favoritter, som Angelica Blick, Northern Light, Vanillascented, Park & Cube og Amlul.com. Jeg har helt klart en følelse av fellesskap, bloggere imellom. Min oppfatning er at bloggerne støtter hverandre og backer hverandre opp. Jeg har fått venner og bekjente via bloggingen, både innenlands og internasjonalt, noe jeg setter veldig stor pris på.

Du har sosiale profiler på både Facebook og Twitter. Hvordan bruker du kanalene? Påvirker profilene dine hvordan du samler eller sprer nyheter?

Jeg har litt å gå på i forhold til bruk av de sosiale kanalene på «Elenita». I sommer blogget jeg for lokalavisa Fædrelandsvennen, og da var en del av jobben å promotere bloggen Sørlandsstil via Twitter og Facebook, ved å varsle nye innlegg, skrive statuser i ny og ne, samt gi smakebiter på innlegg som senere dukket opp på bloggen. Vi opprettet også egne album fra festivaler hvor folk kunne tagge seg selv i bildene. Sosiale medier gir muligheten til å tilnærme seg leseren på en ny måte, så det er klart at de påvirker informasjonsformidlingen. Internettbrukere blir stadig mer passive, og oppsøker i mindre grad sider enn tidligere, derfor er det viktig å være tilstede på- og hente dem inn fra plattformer hvor de befinner seg.

Til slutt, hvordan vil du bli pitchet til PR-folk? Hvilke feil kan PR folk begå når de kontakter deg?

Jeg tar alle henvendelser mer seriøst når de er rettet mot meg personlig enn generelle nyhetsbrev. En av de største feilene PR-folk begår i mine øyne er å foreslå samarbeid hvor jeg skal skrive om deres produkt mot en link tilbake fra deres side. Bloggen min er ikke en gratis reklamekanal. Jeg ønsker heller ikke å inngå forhåndsavtaler om å skrive om f.eks. produkter jeg mottar. For meg er det viktig å ta leseren på alvor, og kun skrive om ting jeg har testet og kan gå god for.

januar 28, 2013

Cisions topp ti moteblogger

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Bloggtoppen

Hva med litt inspirasjon til vinterantrekket? Cision har kåret norges topp ti moteblogger, her er resultatet:

 

 

1. Hanneli

2. the-Northernlight

3. ulrikkelund

4. Cath in the city

5. Nettenestea

6. Elenita

7. victoriavenbakken

8. Styledevil

9. Fahiondiaries

10. Camillapihl

 

Bloggtoppen rangerer uavhengige bloggere og blir utviklet av vårt research-team i London hver måned.

Bloggenes plassering i topplisten blir vurdert til en metodologi som inkluderer inlinker – altså antall websider
som linker til bloggen, hvor ofte bloggen oppdateres, relevans tema, antall leser
kommentarer og størrelse på bloggrullen.

 

februar 16, 2012

Cision legger til Pinterest på CisionWire

Av: Annica Sandberg
Kategorier: Nyheter fra Cision, Sosiale medier

Antall på sosiale nettverk vokser. Noen blir enromt populære, mens andre blir glemt bort. Noe som er kommet for å bli er Pinterest som fokuseres på bilder, enkelt sagt er det en blanding mellom flere andre sosiale medier som Flickr, Facebook, Twitter og Instagram.

 

Pinterest kom for drøyt to år siden, men har i den seneste tiden fått en god spredning og antallet på brukere øker enormt hver dag. Derfor kan Cision nå presentere Pin It-knappen på CisionWire, som gjør det mulig for å spre nyheter og bilder direkte fra presserommet til Pinterest.

 

Slik ser det ut på CisionWire. Det er mulighet for å pinne både hele nyheten og enslige bilder.

Pinterest er en plass der du som bruker kan samle dine interesser, tanker og ideer og dele dette med andre på din såkalte oppslagstavle.

Oppslagstavlen  er en form av kollasj som tydlig viser hva du har valgt til å dele med andre på et enkelt og lettvint måte. Det fins også mulighet for å kategorisere dine interesser og ha ulike oppslagstavler. For eksempel kan du planlegge ditt bryllup, vise produkter og dele dine beste oppskrifter på samme profil, men i ulike kategorier.

 

Her kan du se et eksempel på hvordan en profil ser ut.

 Du kan følge andre brukere, like innhold/bilder og lagre alt du liker på din oppslagstavle gjennom å klikke ”Pin it” som kan gjennomføres med Facebook Like-knapp. Det du pinner lagres og havner på din oppslagstavle for andre kan se, som igjen leder til en enrom spredning av bilder og nyheter. Pinterest driver mer trafikk i USA iforhold til selskapsnettsider og blogger enn hva YouTube, Google+ og LinkedIn gjør tilsammen. Som et selskap kan du for eksempel plublisere nyheter, oppdateringer eller bilder på nye pridukter som alle direkte linkes til ønsket webplass når noen ser på dem.

Se gjerne hva Fredrik Wass skriver om tjenesten. 

Les mer om Pinterest her.

 

oktober 31, 2011

Lansering av nye CisionWire

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester

Vi på Cision jobber stadig med å utvikle og forbedre våre tjenester. Nå har turen kommet til vår nyhetsportal CisionWire som idag har fått et helt nytt design og en rekke nye funksjoner.

Foruten et nytt design kommer du nå til å kunne legge inn eksterne feeds i deres presserom, få en bedre håndtering av all multimedia, legge til sitater i meldinger og hurtigfakta om din nyhet og mye, mye mer.

-Med nye CisionWire kan våre kunder enkelt skreddersy ett presserom med ett mer levende innhold som utnytter den sosiale webens muligheter, sier Magnus Thell, administrerende direktør i Cision Norden. Det nye designet har som mål å gjøre det enkelt for besøkeren å finne den viktigste informasjonen, samtidig som vi har valgt å løfte frem bilder og filmer for en forbedret brukeropplevelse. Videreutviklingen av CisionWire er ett viktig steg i prosesseringen av våre produkter og tjenester, sier Magnus Thell. Vi skal forstå hvilke behov som finnes og levere de skarpeste verktøyene for kommunikasjonsbransjen, og det syntes jeg at vi gjør med vårt PR-verktøy CisionPoint og med nye CisionWire.

Over 5 000 selskaper bruker idag CisionWire for å nå ut med sine nyheter til journalister, redaksjoner og direkte på internett. Lanseringen av nye CisionWire gjøres globalt, mens Sverige var først ut.

Muligheter i nye CisionWire:

– Kundene kan selv tilpasse sitt presserom med eksternt innhold fra eksempelvis blogger, Twitter og nyhetssiter.

– Løfte frem utvalgte sitater visuelt i pressemeldingen og på presserommets forside, for å tydeliggjøre viktig informasjon og gjøre det enklere for journalister.

– Publisering av hurtigfakta i forbindelse med pressemeldingen.

– Nytt design for en bedre brukeropplevelse med mer fokus på bilder og filmer.

– Støtte for publisering av eksempelvis nyhetsovervåkning eller blogginnhold i RSS-format.

Dette innebærer noen små forandringer i utsendelses-steget i Connect samt nye funksjoner du kan administrere i ditt presserom.
 
Klikk her for å lese vår Quickguide om hvordan du administrerer ditt presserom på CisionWire samt se hvilke nye funksjoner som har kommet i Connect. 
NB! For de som ikke er like komfortable med svensk, kan man alltids kontakte undertegnede for ytterligere informasjon.

oktober 7, 2011

Nye tider for Cision – starter med medieovervåkning igjen.

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester
I forrige uke var hele Cision Nordic samlet på Scandic Victoria Tower, et flunkende nytt 34-etasjes hotell på Kista, 20 minutter utenfor Stockholm. Anledningen var Kick-Off for fjerde kvartal, og nytt for dette kvartalets kick-off var et hyggelig tilskudd av 6 representanter fra Cision Finland, som nå også er innunder samme paraply som Cision Norge, med hovedkontor i Stockholm. Tervetuloa sinua! Velkommen skal dere være.

På nevnte kick-off, var det også en annen anledning for feiring. Årets største nyhet for oss i Cision, er at vi nå igjen skal begynne med medieovervåkning og analysetjenester! Back in business med andre ord. For de som kjenner til oss var dette noe vi jobbet med tidligere også. Det betyr at vi nå tilbyr et alt-i-ett verktøy, endelig.
Dette er utrolig spennende tjenester, spesielt med tanke på at mediehverdagen blir mer og mer digital og til mange grader mer uoversiktelig, så kan vårt nye verktøy virkelig hjelpe til her. Forskjellen på nå og før, er at nå kommer vi til å satse fullstendig digitalt. Vi kommer til å overvåke sosiale medier som Facebook, Twitter, Youtube og blogger, samt lokale og globale internettkilder. Disse tjenestene har blitt utviklet i løpet av de siste 5 årene, med hovedsete i USA. Vi ser veldig frem til å ta fatt på oppgavene!

I Sverige var lanseringsdatoen for Monitor&Analyse tirsdag 4.oktober, les mer i pressemeldingen som gikk ut da. I Norge kommer vi til å lansere dette i løpet av høsten. To be announced. Og vi vil da også komme med mye mer informasjon om disse spennende tjenestene, så det er bare å følge med! For de som er genuint interesserte kan dere lese mer om hva mediene i Sverige skrev i Dagens Media, Dagens Opinion og Resumé om lanseringen vår.

Vi lanserte forøvrig denne nyheten i samband med et seminar, i regi av Cision og LinkedIn.  Det var stor interesse rundt dette og det møtte opp over 300 personer. Det er stas! 

Litt fakta om medieovervåkning- og analysetjenestene i CisionPoint:

– Overvåker det som er skrevet i mer enn 50 000 redaksjonelle, lokale og
globale internettressurser og sosiale medier som blogger, Twitter, Facebook og Youtube.

– Tjenesten er integrert med øvrige tjenester i CisionPoint. Dette betyr at du kan finne kontaktinformasjon til over 1 million kontakter, sende og publisere nyheter, samt medieovervåke og analysere i et og samme PR-verktøy.

– Takket være at alle alle tjenestene er integrert i CisionPoint blir det mulig å få tilgang til en helt ny funksjonalitet som gjør det enklere å nå ut med sine nyheter. For eksempel kan brukere få kontaktinformasjon til journalister, bloggere og opinionsdannere som skriver om det varemerket du velger å overvåke. Brukerne er senere i stand til å legge dem til sine distribusjonslister og legg dem til sine egne nettverk.

– Analysetjenesten gir en grafisk og visuell oversikt over mediebilde, og kan også brukes som grunnlag for avanserte medieanalyser, inkludert PR verdi, tonalitet og geografisk spredning. Dessuten kan du lage skreddersydde medierapporter som man kan sendetil for eksempel ledelsen, ansatte og kunder.

 Noen bilder fra vårt Kick-Off på Kista:

september 12, 2011

Cision og PitchEngine inngår partnerskap innenfor sosiale medier

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nyheter fra Cision, Samarbeid/Sponsing

I forrige uke, Torsdag den 8.september 2011 inngikk Cision en samarbeidsavtale med PitchEngine, Inc. Pitch Engine er et amerikansk selskap, grunnlagt i 2009, som tilbyr et markedsledende publiseringsverktøy for sosiale medier. Ved å bruke PitchEngine softwareplattform kan bedrifter opprette og publisere informasjon som  firmanyheter, videoer og bilder som er optimalisert for sosiale medier og søkemotorer. Per dags dato har mer enn 45.000 varemerker brukt PitchEngines plattform, i USA og internasjonalt.

Samarbeidet mellom Cision og PitchEngine innebærer at PitchEngines publiseringsverktøy for sosiale medier vil bli integrert i vårt PR-verktøy CisionPoint. Fra høsten 2011, vil CisionPoint kunder kunne distribuere nyheter og annen informasjon direkte til PitchEngines websted, som har flere millioner besøkende årlig. Dermed vil Cisions kunder ha enda en kanal for å nå ut med sin informasjon direkte til forbrukerne. Videre vil Cision investere rundt 2 millioner i en minoritetsandel i PitchEngine for å ytterligere styrke samarbeidet.

«Samarbeidet med PitchEngine forsterker vårt tilbud innen sosiale medier for kommunikatører. Ved å integrere PitchEngines publiseringsverktøy i CisionPoint, forbedrer vi mulighetene for våre kunder å nå ut med et budskap som er optimalisert for sosiale medier. Gjennom vårt samarbeid med PitchEngine, bidrar vi også til en større integrasjon mellom PR, kommunikasjon og markedsføring, som på sikt bør øke Cisions markedspotensial betydelig, «sier Hans Gieskes, CEO i Cision.

Peter Granat, Cision president og COO presenterer samarbeidet sammen  med Jason Kintzler, grunnlegger av Pitch Engine:
http://youtu.be/x_qICl83ttY

juni 29, 2011

Hvordan er egentlig forholdet mellom journalister og kommunikatører?

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nyheter fra Cision, Sosiale medier

Cision har gjennomført en fersk undersøkelse som kartlegger arbeidsforholdet mellom journalister, PR-rådgivere og profesjonelle kommunikatører.

Undersøkelsen tar for seg kommunikatørenes og PR-rådgivernes metoder for å få gjennomslag for kommersielle saker hos journalister. Undersøkelsen avdekker også hvilke holdninger journalister og kommunikatører/PR-rådgivere har til hverandre, og hvordan nye informasjonskanaler er i ferd med å endre forholdet dem i mellom.

Fremveksten av sosiale medier har endret måten journalister og kommunikatører/PR-rådgivere forholder seg til hverandre på og sosiale medier som Twitter og Facebook senker terskelen for kontakt og gjør informasjonsflyten hyppigere og bedre. Samtidig oppleves sosiale medier som nøytral grunn der begge parter er likeverdig tilstede.

Undersøkelsen viser at 31 prosent av PR-rådgivere og 23 prosent av kommunikatører tar personlig kontakt med journalister via sosiale medier som Facebook og Twitter. Samtidig sier over en av ti journalister at de foretrekker å bli kontaktet av kommunikatører/PR-rådgivere via Facebook og Twitter.
Både journalister og PR-rådgivere/kommunikatører mener at sosiale medier bedrer relasjonen mellom partene. Det oppgir 61 prosent av PR-rådgiverne, 41 prosent av kommunikatørene og 49 prosent av journalistene i undersøkelsen.

Dette blir forøvrig siste bloggpost før en etterlengtet sommerferie. God sommer til alle følgere, så kommer nye innlegg fra og med August igjen :)

NB! Les hele undersøkelsen nedenfor:

juni 15, 2011

The Nordic IR Conference

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Investor Relations, Seminarer

I går stilte Cision mannssterke på den årlige nordiske IR konferansen. I år var det Norge sin tur til å avholde konferansen, og det hele tok plass på Holmenkollen Park Hotel. Oslo Børs og NIRF var arrangører, og Cision var med som sponsor. Det årlige arrangementet var det 13. i rekken, og er et utmerket sted for å holde seg oppdatert innenfor de siste Investor Relations-trendene, samt hovedfokuset for konferansen, networking. The Nordic IR Conference i år hadde mange internasjonale toppledere som talere, blant annet fra firmaer som SAS, Norges Bank Investment Managment og Royal Bank of Scotland for å nevne noen.

Konferansen varte hele dagen, etterfulgt av middag og besøk på Holmenkollen Skijump. Alt i alt et meget vellykket arrangement, og vi takker Oslo Børs og Norges Investor Relations Forening for en bra dag og ser frem til neste års konferanse. Se bilder fra dagen nedenfor:

april 13, 2011

Derfor behøver PR-konsulenter en mediedatabase

Av: Mads Lundgreen
Kategorier: Nye tjenester

På fredag fikk vår mediedatabase Plan et helt ny design med bedre utviklede funksjoner. Cisions mediedatabase inneholder nesten 1 million mediekontakter, redaksjoner og oppdateres omtrent 18.000 ganger om dagen for å forsikre at kunden alltid får aktuell informasjon. Vi er stolte av å kunne presentere en betydelig penere og raskere mediedatabase å jobbe i.

Hvorfor er det viktig med en mediedatabase?

Vanligvis benytter våre kunder en kombinasjon av push og pull i sitt PR-arbeid. I en viss grad brukes søkemotoroptimerte CisionWire for å synliggjøre informasjon på Google og andre søkemotorer sånn at målgruppen selv finner frem til nyheten eller kan abonnere på den. I mediedatabasen gjør man søkninger og bygger målrettede  journalistlister som man siden kan sende til samtidig som informasjonen publiseres online og deles i sosiale medier.

Ved å sende på egne lister bestemmer DU hvilke personer du vil nå med din presseinformasjon. Du kan også følge opp dine presseutsendelser gjennom statistikk som viser hvilken journalist som har åpnet og lest din nyhet.

Her kommer noen av fordelene som du har tilgang til i Cisions mediedatabase:

  • Nå ut til hundretusentalls mediekontakter som er oppdelt per land, språk, opplag, emne eller målgruppe for å kunne identifisere bedre og nå journalister rundt om i verden.
  • Lær deg hvordan du skal formidle viktig informasjon til journalister ved å få tilgang til hvilke emner de dekker og hvordan de foretrekker å bli kontaktet.
  • Følg opp dine presseutsendelser gjennom statistikk som viser hvilken journalist som har åpnet og lest din nyhet.

Det finnes mange måter å jobbe med PR-utsendelser på og vi hjelper gjerne til om du vil vite mer om vår mediedatabase eller øvrige tjenester for vellykket nyhetspublisering. Pass også på å gå inn på vår side med support-videoer på hvordan man kan jobbe i mediedatabasen.