En fersk meningsmåling viste en kraftig økning i andelen av finansielle fagfolk i USA som bruker sosiale medier for forretningsformål. Nyhetsdekning og spredning av ulike rankings har vist seg å være de mest populære aktivitetene.

IR Web Report presenterer resultatet fra American Century Investments’ 2011 Financial Professionals Social Media Adoption Study som har betydning for bedriftens IR avdelinger fordi de viser at økonomiske rådgivere er mottakelige for å motta nyheter og informasjon gjennom sosiale medier.

Undersøkelsen, som ble utført på internett ved utgangen av fjoråret, oppdaget at 86% av respondentene har en kommersiell eller en personlig sosial-medie profil, en økning på 13% fra 1. kvartal 2010.

Omtrent 77% av de 303 respondentene sa at de i fremtiden planlegger å bruke sosiale medier til å overvåke, dele nyheter og kommentere, snarere enn som et salgsfremmende verktøy for sin egen virksomhet.

Det er verdt å merke seg at 17% av de som svarte bruker Facebook både personlige og profesjonelt, mens 48% bruker LinkedIn i jobbsammenheng.

Resultatene av denne studien er av stor betydning for finansnæringen, og anbefaler at IR-avdelinger som ikke enda bruker sosiale medier bør begynne å gjøre det for å ikke falle bakpå.
Cision var tidligere i våres arrangør av et seminar på Oslo Børs som handlet om nettopp dette, se slides her.